Zaterdeg 22 juni          De reiscommissie van het Westfries Genootschap organiseert in het kader van het 100-jarig bestaan van het Westfries Genootschap een prachtige boottocht van Enkhuizen naar Hindeloopen en terug. Gratis parkeren kan vlak bij de boot op het Dirk Chinaplein en achter het station van Enkhuizen. Bij aankomst op de boot staan er koffie/thee en appeltaart voor u klaar. Tijdens de heenreis krijgt u een heerlijke warme lunch en op de terugreis wordt u getrakteerd op een broodje kroket en een vers roomijsje.

Neem uw Museumkaart mee, want die kun je in Hindeloopen goed gebruiken. Deze dagtrip is ook geschikt voor mensen met een rollator of scootmobiel. Inschepen vanaf 10.00 uur. De boot vertrekt om 10.30 uur. Rond 18.00 uur zijn we terug in Enkhuizen. Kosten : € 65 per persoon  Voor informatie kunt u contact opnemen met Thea Knijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Donderdeg 4 juli        Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup. 

Donderdeg 11 juli       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup. 

Zaterdeg 13 juli          Welkom bij de historische wandeling door het charmante Opperdoes! We nodigen u uit om een reis door de tijd te maken, beginnend bij de Dorpskerk, het kloppende hart van deze gemeenschap. U wordt ontvangen door Fijtje Groot-Portengen die u meeneemt in een middeleeuws verhaal dat zich afspeelt rondom de Dorpskerk. Onder genot van koffie of thee met heerlijke, zelfgebakken Opperdoezer jodekoek hoort u over walvisvaarders en de bootsgesellenbeurs. Daarna krijgt u een wandelroute uitgereikt en kunt u op ontdekkingstocht door ‘Klein Giethoorn’ zoals Opperdoes ook vaak genoemd wordt. Loop langs Oosteinde, Zuiderpad en Kluiten en geniet van water, bruggetjes en stolpboerderijen. Het lijkt alsof elk hoekje van Opperdoes een ansichtkaart waardig is.

Gegevens: zaterdag 13 juli om 13.00 uur, ontvangst in de kerk, Kerkebuurt 16, 1674ND Opperdoes, duur wandeling 1 uur, kosten: € 8,50 per persoon (inclusief koffie en zelfgebakken Opperdoezer jodekoek). Aanmelden kan via   www.westfriesgenootschap.nl   onder het kopje jubileum

Donderdeg 18 juli       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup. 

Donderdeg 25 juli       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup. 

Donderdeg 1 augustus       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagenin de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup.

Donderdeg 8 augustus       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup.

 Zaterdeg 10 augustus          Bezoek Westfriese molens. De 15 molens van stichting De Westfriese Molens zullen op zaterdag 10 augustus de vang (=rem) lichten. Ze zullen door te draaien op deze manier het Westfries Genootschap feliciteren met het 100-jarig jubileum. Een imposant gezicht. De enthousiaste molenaars vertellen graag over ons Westfriese erfgoed. De volgende molens doen mee: De molen van de polder De Kaag (zie foto) bij Spanbroek, De Lastdrager in Hoogwoud, de molen van de polder Obdam bij Obdam, de CERES in Bovenkarspel, de molen van de polder Hensbroek bij Hensbroek, de Koggemolen Westuit No. 7 bij Aartswoud, de molen van de polder Westerveer bij Spanbroek, de Grote Molen bij Schellinkhout, Nieuw Leven van polder De Wogmeer bij Hensbroek, de molen van de polder De Lage Hoek bij Hoogwoud, de molen van de polder Waarland in Waarland, de molen Weel en Braken bij Obdam en de Stofmolen in Wijdenes. Aanmelden is niet nodig.

Donderdeg 15 augustus       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup.

Donderdeg 22 augustus       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup.

Donderdeg 29 augustus       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup.

Donderdeg 29 augustus       Boekekraam tweide-kans-boeke 29 augustus 2024 in Skagen. Creatief Westfries verkoupt tweide-kans-boeke op de Verzamelaarsdag van de Skager Folkloremarkt van 9 tot 15 uur. D’r zitte hêle mooikes tussen in de taal van vóór 1960. Skroivers as Frans Butter, Jac. Broersen, mw.Terhorst-Hoekstra geve die toid veul kere weer met ‘vergeten’ woorde en uitdrukkings. Jan Pannekeet, Klaas Zwier of oôs oigen werk in de voif dêle van ‘Zuks moet je opskroive’ benne d’r ok vezelf. Alles is die dag te koup voor maar €1 per stuk. Kom op toid, want: weg is weg! Strune tussen de boeke is al mooi vezelf. Meeneme is beterder. Tot koik bai ‘t boeke-staltje.

Donderdeg 1 september       Optrede Creatief Westfries met Westfriese stukkies in de grôte kerk in Skagen in de Leijdekkerszaal. De optredens benne van 13.15 uur tot ommerdebai 15.00 uur. 't Is hartstikke leuk, 't kost hillegaar niks en d'r is vraaie in- en uitloup.

Zaterdeg 28 september          Westfrieslanddag in Obdam. Op deze dag vindt voor de derde keer de Westfrieslanddag plaats. Na de succesvolle edities in Van der Valk in Hoorn en de Spartahal in Schagen is deze keer gekozen voor De Brink in Obdam. Op deze dag zullen alle commissies en stichtingen die onder het Westfries Genootschap vallen zich presenteren. Zij staan klaar om bezoekers Westfriesland te laten beleven. Er zullen lezingen gegeven worden, er zijn optredens en workshops, er is prachtig beeldmateriaal te zien en uiteraard is er heel veel informatie over Westfriesland. Toegang tot dit evenement is gratis. Meer informatie zal bekend worden gemaakt in het Vierkant van juli en op de website:   www.westfriesgenootschap.nl   onder het kopje jubileum.

Zaterdeg 5 oktober          Pubquiz in het Rundveemuseum, Schoolstraat 43 in Aartswoud. Denk jij alles te weten over Westfriesland? Test je kennis en kom naar de pubquiz. Neem vrienden, familie, je sportteam of de buren mee! We maken er een gezellige avond van. We beginnen om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De kosten zijn € 8,50 per persoon (inclusief koffie met wat lekkers). Aanmelden kan via   www.westfriesgenootschap.nl   onder het kopje jubileum. Het mooiste is het als je per team van 4 of 5 personen tegelijk aanmeldt. Bedenk van tevoren een teamnaam.

Zondeg 13 oktober          Najaars-familiemiddag in de De Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam.  Deze Najaarsfamiliemiddag van de Stichting Westfriese Families staat in het teken van het 100-jarig bestaan van het Westfries Genootschap. Er zullen op deze dag twee sprekers komen. Voorafgaand en tijdens de Najaarsfamiliemiddag is op de kraam van Stichting Westfriese Families heel veel informatie te vinden over diverse Westfriese families. Meer informatie zal bekend worden gemaakt in het Vierkant van juli en op de website  www.westfriesgenootschap.nl.  Tijd : van 14.00-tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur). De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Zaterdeg 9 november          Pubquiz in De Stek, Op den Hoef 36 te Grootebroek. Denk jij alles te weten over Westfriesland? Test je kennis en kom naar de pubquiz. Neem vrienden, familie, je sportteam of de buren mee! We maken er een gezellige avond van. We beginnen om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De kosten zijn € 8,50 per persoon (inclusief koffie met wat lekkers). Aanmelden kan via   www.westfriesgenootschap.nl   onder het kopje jubileum. Het mooiste is het als je per team van 4 of 5 personen tegelijk aanmeldt. Bedenk van tevoren een teamnaam.